Delemad, salatanretning
Delemad, rogn og agurk
Delemad, hvid chokolade og hindbær i weckglas
Delemad, varde ådal lam, sommergrønt

I weekenden var vi i Århus og lave mad til en stor fødselsdag. Den blev holdt i telt i haven, og fødselaren ville gerne have en festlig dag – som både var noget særligt og samtidig uformel og hyggelig. Som han sagde, så skulle festen være en gave til hans gæster, og der skulle både være god mad, vin og musik.

Til festen sammensatte vi nedenstående menu med delemad, der blev sendt rundt ved bordene. Anretningerne var smukke og farverige, lammene blev serveret på et træbrædt som hele, flotte køller og blev skåret ved bordene, mens desserterne var anrettet i små weck-glas.

Vinene var udvalgt i samarbejde med en lille vinbutik i Horsens. Deres vin-anbefalinger fremhævede maden og gjorden dagen til noget helt særligt. Som dejlig baggrundsmusik havde vi fundet en duo der spillede jazz og bossanova på saxofon og guitar.

Tak for en uforglemmelig lørdag i august.

DELEMAD TIL  FEST I AUGUST

Snacks:

Små glas med “ajo blanco”- kold mandelsuppe med tør sherry fra Equipo Navazos og hybenroser

Saltede mandler og gode økologiske Mani-oliven

Vin: Cava Organico MIM Marques de Gelida

1. heat:

Bruleret Langsand-laks, radiser og karse

Agurk syltet i dild-olie med lakserogn og rugbrød

Urtesalat med rabarber, grønne bønner og quinoa

Vin: Pfannebecker, Werkstoff, Rheinhessen 2016

2. heat:

Varde Ådal Lam med kantareller og kompot af stikkelsbær fra haven

Brændte, syltede og tørrede nye løg med ruccola

Dampede top-gulerødder med mynte, sprød rasp og gærflager

Vin: Pablo Claro, Cabernet Sauvignon/ Graciano

3. heat:

Ristet palmekål og cherrytomater med brud af Tebstrup-gedeost

Hø-ost fra Naturmælk med 2 x fennikel

Vin: Sitios de Bodega, Menade Verdejo 

4. heat:

Hindbær og hvid chokolade
Iskold estragon-granité

Vin: Pfannebecker, Riesling Auslese 2015

LÆS FLERE AF JONS KØKKENNOTER

SE ALLE KØKKENNOTER