Project Description
FORSOMMERENS GOURMET-MENU
Det bedste af det bedste fra vores dygtige kokke til dig og dine gæster.
Meget er lokalt, endnu mere er økologisk og det hele er nøje udvalgt og nænsomt tilberedt, så I får en helt særlig oplevelse.
Vælg forret, hovedret og dessert: 455 kr/ kuvert
FORRETTER
Forret 1
Kold agurkesuppe med brûleret hornfisk, dild-olie, yoghurt-creme, saltede valnødder og frisk dild
Forret 2
Rødtungefilet med radiser, rugbrød, kold “sauce mousseline” og rabarber saltet som oliven med kvan fra haven
Forret 3
Kalve-carpaccio med hvide asparges, smørstegte croutoner, syltede løgskaller og æggeblomme-creme
(tillægspris ved valg af forret 3: 30 kr / kuvert)
Alle forretter serveres med friskbagte hvedebrød og små kuvert-rugbrød fra vores eget surdejsbageri, lavet af mel fra Kornby Mølle, samt luftigt brunet smør med citronskal og branket valle
HOVEDRETTER
Hovedret 1
Grillet steg af gammel dansk landrace-gris fra Troldgården med citron og rosmarin
Grillede topløg med dehydreret ‘Fyrtårns-ost’ og Mani-olivenolie
Cremet lys sauce med syltede sennepskorn
Hovedret 2
Steg af dansk okse; rosastegt, vendt i en rub af confiteret hvidløg og serveret med lynstegte nye kål
Nye rødbeder som bagt og salat af friske toppe med mørk balsamico, henkogte kirsebær og rød surkløver
Rødvinssauce med kapers og frisk timian
Hovedret 3
Lam fra Varde Ådal med dampede grønne asparges vendt i smør og frisk mynte
Stegte spidskål med ramsløg, smuttede mandler og friskrevet citronskal
Lys sauce med små tern af skalotteløg og ristet lammetunge
(tillægspris ved valg af hovedret 3: 65 kr / kuvert)
Alle hovedretter serveres med nye gulerødder i mild sennepsvinaigrette og masser af hakkede grønne urter samt nye kartofler med smør og frisk løvstikke
Brød og smør fortsætter under hovedretten
DESSERTER
Dessert 1
Parfait-is af creme fraiche og citron med rabarber som kompot og råsyltede, små kys og blomster og urter fra gårdhaven
Dessert 2
Sensommerens henkogte blommer med creme a la koldskål, Lars’ nyslyngede honning, hybenroser og brud af mazarin bagt med hjemmelavet “fuldkorns”-marcipan
TILVALGSMULIGHEDER
Snacks til velkomstdrink
Krydderristede nødder med ‘ras el hanout’ – 20 kr
Små tærter af hjemmelavet butterdej med sur-sød løgkompot og friskhøvlet 20 måneders parmesan – 30 kr
Vælg begge snacks: 40 kr / kuvert
Natmad 1
Asiatisk-inspireret sommer-suppe med svampe, sprøde grøntsager og nudler. Dertil miso-mayo, friske krydderurter og surdejsbrød
Pris: 75 kr kuvert
Natmad 2
Overdådigt udvalg af danske oste og charcuteri fra Troldgården med surdejsbrød, hjemmesylt, knækbrød og dips
Pris: 110 kr kuvert
Menuen tilbydes i perioden 22. maj til 11. juni 2023.
Vi tilbyder også flere retter og hvad I ellers må ønske. Vi kan også hjælpe med anbefaling af vin, foruden musik, servering, blomsterdekoration, leje af service/ telte m.m.m. Tøv ikke med spørgsmål.
Alle priser er pr. kuvert, er inklusiv moms og forudsætter bestilling af minimum 15 kuverter. Men ring til os, hvis I ikke bliver helt så mange, så ser vi om vi kan finde en løsning. Det endelige antal sendes til os senest 10 dage før arrangementet.
Menuen er baseret på sæsonens udbud af råvarer, der især er lokale/ danske og økologiske. Derfor kan der forekomme små ændringer, hvis nogle ting ikke er til at skaffe i en ordentlig kvalitet eller hvis de er udenfor den korte danske øko-sæson.
Det snakker vi naturligvis om inden jeres arrangement.
Maden anrettes som udgangspunkt på fade til buffet eller delemad (desserten dog portionsanrettet) og kan fås varmet og til at sætte direkte på bordet eller kold og klar til opvarmning hjemme. For friskhedens skyld anbefaler vi det sidste.
Vi sender gerne kokke med til at tallerkenanrette, varme, servere og evt. præsentere maden. Pris pr. kok: 665 kr pr. påbegyndt time.
Som udgangspunkt afhentes maden her i Skafferiet, men vi kan også levere den.
Det koster 195 kr i startgebyr og derefter 8 kr pr. km vi kører.
Servicen bedes afleveret rengjort hos os senest i ugen efter arrangementet.
Ang. afregning, sender vi en regning til bankoverførsel efter arrangementet.