Project Description
ØKOLOGISK FESTMENU I SLØJFEN // JULEN 2025
HOLD DIN FEST I NOVEMBER ELLER DECEMBER HOS OS I SLØJFEN OG FÅ EN LÆKKER OG VELTILBEREDT JULEMENU MED ET TWIST PÅ JULENS GODE TRADITIONER!
Skafferiets julemenu er et nyfortolket bud på gode klassiske jule-retter. Vi har lavet den med stor kærlighed til årstiden og videreudvikler traditionen med nye og spændende sammensætninger af velsmagende oplevelser – med friskt, sprødt, sødt og surt i en skøn, julet sammenhæng. Og som altid er der masser af økologi og friske, lokale råvarer.
Tilbydes til minimum 20 personer fra 17. november til 23. december 2025.
Vælg forret, hovedret og dessert, kuvertpris:
– 545 kr (weekender og aftener)
– 435 kr (i dagtimer på hverdage)*
FORRETTER
FORRET 1
Flødelegeret fiskesuppe med Ådal-ørred, æbler fra Felden Abildgaard, pastinakker og surdejscroutoner
FORRET 2
Filet af bæredygtigt fanget torsk med rødbede, ristet rugbrødscrumble, drænet yoghurt fra Naturmælk og frisk dild
FORRET 3
Hjemmelavet friskost med julesalat, kvæde, estragon og saltbagte mandler
FORRET 4
Hø-røget bryst af Mulard-and fra Gothenborg med julesalat, citrusfileter, saltristede valnødder og creme på æggeblommer
(tillægspris ved forret 4: 55 kr / kuvert – kan serveres som mellemret: 115 kr / kuvert)
Alle forretter serveres med:
Koldhævet og stenovnsbagt surdejsbrød af mel fra Kornby Mølle
°
Kuvert-rugbrød med malt og chiafrø
°
Luftigt brunet smør med fermenteret citron og branket valle
HOVEDRETTER
HOVEDRET 1
Saltbagt knoldselleri i en syrlig glace med rosa peber
°
Brændte løg, stegte kål og jordskok med hasselnød og bergamotte
°
Luftig ægte sauce a la hollandaise
°
Ovnbagte kartofler med smør og timian
HOVEDRET 2
Skinkesteg af gris fra Troldgården i en syrlig glace med rosa peber
°
Brændte løg, stegte kål og jordskok med hasselnød og bergamotte
°
Lys sauce på en god fond med æblemost og syltede sennepskorn
°
Ovnbagte kartofler med smør og timian
HOVEDRET 3
Grillet dansk okse i en marinade af confiteret hvidløg og rosmarin
°
Brændte løg, stegte kål og jordskok med hasselnød og bergamotte
°
Mørk og julet skysauce på en god fond og rødvin med gastric af honning og hjemmelavet eddike
°
Ovnbagte kartofler med smør og timian
HOVEDRET 4
Vildskudt krondyr fra Klosterheden
°
Stegt kål med saltbagt og grillet knoldselleri
°
Portionstærte med svampe-stuvning og syltede svampe
°
Vildtsauce med hårdtstegt krondyrhjerte, tyttebær og finthakkede skalotteløg
°
Ovnbagte kartofler med smør og timian
(tillægspris ved hovedret 4: 95 kr / kuvert)
DESSERTER
DESSERT 1
“Millefeuille” af chokolade-mousse, butterdej og tørret frugt i appelsinsirup, kanel og rom fra Enghaven
DESSERT 2
Skafferiets jule-klassiker: Perlerug-alamande med sensommerens henkogte opal-blommer fra Stine og Sørens have og knas med karamelliseret hvid chokolade
TILVALG
DE ENKLE SNACKS
Krydderristede nødder med ‘ras el hanout’ – 15 kr / kuvert
°
Puffet flæskesvær af Troldgaarden-gris med hindbærstøv og piment d’espelette – 25 kr / kuvert
Vælg begge de enkle snacks: 35 kr / kuvert
DE OVERDÅDIGE SNACKS
Husets 3 overdådige snacks; dagens spændende udvalg – perfekt til velkomstdrinken
85 kr / kuvert
BØRNEVENLIG SERVERING
Frikadeller, gnavegrønt og -frugt og pizzasnegl
155 kr / barn
Tilbydes til børn under 12 år.
Alternativt kan børnene også få samme menu som de voksne – til halv pris for halv størrelse menu.
JULE-SILD
Marinerede og stegte sild med rødløg, sennep og syltet gulerod
Pris: 40 kr / kuvert
AND
Terrine af confiteret andelår med fennikelsalat, vinaigrette og saltede valnødder
Pris: 55 kr / kuvert
SALAT
Vintersalater og frisk bladkål med ingrid-ærter, klementiner, regnbuegulerødder, granatæble, saltristede solsikkekerner og cremet dressing
35 kr / kuvert
OST
Ostebræt med 2 gode oste, lækkert hjemmesylt og knækbrød
75 kr / kuvert
NATMAD 1
Dagens gryderet med eller uden kød. Dertil mættende garniture, salat, brød og dip.
Pris: 115 kr / kuvert
NATMAD 2
Gourmet-hotdog med Slagtergaardens pølse og masser af hjemmelavet tilbehør
135 kr / kuvert
NATMAD 3
Overdådigt udvalg af danske øko-oste og charcuteri fra Troldgården med surdejsbrød, hjemmesylt og safran-aioli
155 kr / kuvert
Tilbydes i vores lokaler i Sløjfen til min. 20 personer fra 17. nov. til 23. dec. 2025.
Menuen kan laves både vegansk og vegetarisk og med allergi-hensyn. Både til enkelte gæster eller til hele selskabet.
Prisen er inklusiv moms og dækker lokale, opdækning, menu og anretning, isvand, servering, opvask og efterfølgende rengøring. Dertil kommer eventuelle tilvalg, kaffe/ te samt resterende drikkevarer, som afregnes efter forbrug.
Menuen er baseret på sæsonens udbud af råvarer, der især er lokale/ danske og økologiske. Derfor kan der forekomme små ændringer, hvis nogle ting ikke er til at skaffe i en ordentlig kvalitet. Det snakker vi naturligvis om inden jeres arrangement.
Maden kan tallerkenanrettes eller anrettes som delemad til at sende rundt ved bordet eller til at stille på buffet.
Vi vil gerne bede om det endelige antal kuverter senest 10 dage før arrangementet, da vi i første omgang skal bestille varer hjem og derefter begynde at forberede. Afbud herefter vil derfor blive faktureret 50% af beløbet – ved afbud eller aflysning indenfor 5 dage, faktureres 100% af beløbet.
Vi sender en regning til bankoverførsel efter arrangementet. Vi modtager helst ikke kort eller kontanter.
Med mindre andet er aftalt, er arrangementet berammet til at vare maksimalt 7 timer fra gæsternes ankomst.
Der tages forbehold for fejl, ændringer og varer vi ikke kan få eller som er udgået.
Her finder du links til drikkevarer:
Vinkort — Drikkevarekort
Det er ikke tilladt at medbringe egen mad og drikke i Spisestuen eller i andre af Sløjfens lokaler.
* Rabatprisen er gældende til frokost på alle hverdage og indtil senest kl. 16. Samme rabatsats (20%) gives på de andre priser på tilvalg og opgraderinger i menuen her, dog ikke på drikkevarer.