Project Description

FESTMENU UD AF HUSET //
DEN STORE ØKOLOGISKE JULEFEST

Skafferiets julemenu er et nyfortolket bud på gode klassiske retter. Vi har lavet den med stor kærlighed til årstiden og videreudvikler traditionen med nye og spændende sammensætninger – med friskt, sprødt, sødt og surt i en skøn, julet sammenhæng. Og som altid er der masser af økologi og friske, lokale råvarer.

Vælg 2 retter: 325 kr/ kuvert (forret + hovedret / hovedret + dessert)
Vælg 3 retter: 385 kr/ kuvert (forret, hovedret og dessert)
Tilbydes til minimum 6 personer fra 17. november – 23. december 2025

.
Som noget nyt, tilbyder vi nu vin-menuer sammen med festmaden ud af huset.
Du kan se dem herunder eller kigge ind til os i Spisestuen og se vores Bottleshop med mange flere spændende vine!

FORRETTER

FORRET 1
Flødelegeret fiskesuppe med Ådal-ørred, æbler fra Felden Abildgaard, pastinakker og surdejscroutoner

FORRET 2
Filet af bæredygtigt fanget torsk med rødbede, ristet rugbrødscrumble, drænet yoghurt fra Naturmælk og frisk dild

FORRET 3
Hjemmelavet friskost med julesalat, kvæde, estragon og saltbagte mandler

FORRET 4
Hø-røget bryst af Mulard-and fra Gothenborg med julesalat, citrusfileter, saltristede valnødder og creme på æggeblommer

(tillægspris ved forret 4: 55 kr /  kuvert – kan serveres som mellemret: 95 kr / kuvert)

Alle forretter serveres med:
Koldhævet og stenovnsbagt surdejsbrød af mel fra Kornby Mølle
°
Mayonnaise med friskhakkede krydderurter og piment d’espelette

HOVEDRETTER

HOVEDRET 1
Saltbagt knoldselleri i en syrlig glace med stegte kål og syltede svampe
°
Bagte løg og jordskokker med ristede hasselnødder og bergamotte
°
Vintersalater og frisk bladkål med ingrid-ærter, klementiner, regnbuegulerødder, granatæble, saltristede solsikkekerner og cremet dressing

HOVEDRET 2
Skinkesteg af gris fra Troldgården i en syrlig glace med rosa peber
°
Rødkål fra Sommergrønt, deluxe-syltet med bl.a. tørrede figner og portvin
°
Vintersalater og frisk bladkål med ingrid-ærter, klementiner, regnbuegulerødder, granatæble, saltristede solsikkekerner og cremet dressing

HOVEDRET 3
Grillet dansk okse i en marinade af confiteret hvidløg og rosmarin
°
Bagte løg og jordskokker med ristede hasselnødder og bergamotte
°
Vintersalater og frisk bladkål med ingrid-ærter, regnbuegulerødder, granatæble, saltristede solsikkekerner og cremet dressing

HOVEDRET 4
Vildskudt krondyr fra Klosterheden med flowersprouts og råsyltede tyttebær
°
Bagte løg og jordskokker med ristede hasselnødder og bergamotte
°
Portionstærte med svampe-stuvning
°
Vildtsauce med hårdtstegt krondyrhjerte, friske urter og finthakkede skalotteløg

(tillægspris ved hovedret 4: 95 kr / kuvert)

Alle hovedretter serveres med:
Sæsonens friske lokale grøntsager, bagt med urteolie
°
Ovnbagte kartofler med timian

DESSERTER

DESSERT 1
“Millefeuille” af chokolade-mousse, butterdej og tørret frugt i appelsinsirup, kanel og rom fra Enghaven

DESSERT 2
Skafferiets jule-klassiker: Perlerug-alamande med sensommerens henkogte opal-blommer fra Stine og Sørens have og knas med karamelliseret hvid chokolade

TILVALG

SNACKS
Krydderristede nødder med ‘ras el hanout’ – 15 kr / kuvert
°
Puffet flæskesvær af Troldgaarden-gris med hindbærstøv og piment d’espelette – 25 kr / kuvert

Vælg begge snacks: 35 kr / kuvert

MINI-RUGBRØD OG SMØR
Friskbagte kuvert-rugbrød og luftigt brunet smør med fermenteret citronskal og branket valle
25 kr / kuvert

BØRNEVENLIG SERVERING
Frikadeller, gnavegrønt og -frugt og pizzasnegl
155 kr / barn

Tilbydes til børn under 12 år.
Alternativt kan børnene også få samme menu som de voksne – til halv pris for halv størrelse menu.

JULE-SILD
Marinerede og stegte sild med rødløg, sennep og syltet gulerod
40 kr / kuvert

AND
Terrine af confiteret andelår med fennikelsalat, vinaigrette og saltede valnødder
55 kr / kuvert

EKSTRA KØD TIL HOVEDRETTEN 2 OG 3
Vælg grisen eller oksen fra ovenstående som supplement til det valgte kød
55 kr / kuvert

SAUCE TIL HOVEDRET 2
Lys sauce på en god fond med æblemost og syltede sennepskorn
50 kr / kuvert

SAUCE TIL HOVEDRET 3
Mørk og julet skysauce på en god fond og rødvin med gastric af honning og hjemmelavet eddike
50 kr / kuvert

OST
Ostebræt med 2 gode oste, lækkert hjemmesylt og knækbrød
75 kr / kuvert

NATMAD 1
Dagens gryderet med eller uden kød.
Med mættende garniture, salat, brød og dip.
95 kr / kuvert

NATMAD 2
Gourmet-hotdog med Slagtergaardens pølse og masser af hjemmelavet tilbehør
115 kr / kuvert (2 stk. pr. gæst)

NATMAD 3
Overdådigt udvalg af danske øko-oste og charcuteri fra Troldgården med surdejsbrød, hjemmesylt og safran-aioli
135 kr / kuvert

VINMENU 1

Hvidvin:
Pinot Grigio Anna, Delle Venezie, Italien 2022
(125 kr /flaske)

Rødvin:
Selección Especial, Piquito, Jumilla, Spanien 2020
(115 kr /flaske)

Vinmenu-pris for 2 flasker (hvidvin og rødvin):
200 kr (spar 40 kr)

VINMENU 2

Bobler:
Cava Cuvée Prestige Brut, Bella Mistala, Requena, Spanien
(125 kr /flaske)

Hvidvin:
Grillo DOC Sicilia, Cantine Amato, Italien 2022
(165 kr /flaske)

Rødvin:
Amplitude, Yvann & Co, Minervois, Frankrig 2020
(160 kr /flaske)

Vinmenu-pris for 3 flasker (bobler, hvidvin, rødvin):
400 kr (spar 50 kr)
Menuen tilbydes ud af huset i perioden 17. november til 23. december 2025
Alle priser er pr. kuvert, er inklusiv moms og forudsætter bestilling af minimum 6 kuverter. Men ring til os, hvis I ikke bliver helt så mange, så ser vi om vi kan finde en løsning.
Menuen kan laves både vegansk og vegetarisk og med allergi-hensyn. Både til enkelte gæster eller til hele selskabet.
Menuen er baseret på sæsonens udbud af råvarer, der især er lokale/ danske og økologiske. Derfor kan der forekomme små ændringer, hvis nogle ting ikke er til at skaffe i en ordentlig kvalitet. Det snakker vi naturligvis om inden jeres arrangement.
Vi sender gerne en eller flere kokke med til opvarmning og anretning af maden mm. Pris herfor er for hver kok 695 kr / time fra vi kører fra Skafferiet og indtil vi er retur igen. 
Maden anrettes på pænt service som delemad til at sende rundt ved bordet eller til at stille på buffet, desserten dog i portionsglas. Hele menuen kan desuden tallerkenanrettes, hvis dette ønskes. Det forudsætter at vi har en eller flere kokke med, alt efter menu og antal gæster.
For friskhedens skyld, anbefaler vi at I selv varmer hovedretten, såfremt vi ikke har en kok med hos jer. Hvis det ønskes, kan vi dog godt varme den for jer inden afhentning eller levering.
Maden afhentes som udgangspunkt hos os i Skafferiet, såfremt vi ikke har en kok med hos jer. Ønskes levering, koster dette 100 kr i startgebyr og derefter 6 kr pr. km vi kører. 
Den rene service bedes afleveret hos os senest i ugen efter arrangementet eller vi kan aftale afhentning ud fra samme forudsætninger som leveringen.
Vi vil gerne bede om det endelige antal kuverter senest 10 dage før arrangementet, da vi i første omgang skal bestille varer hjem og derefter begynde at forberede. Afbud herefter vil derfor blive faktureret 50% af beløbet – ved afbud eller aflysning indenfor 5 dage, faktureres 100% af beløbet.
Vi sender en regning til bankoverførsel efter arrangementet. Vi modtager helst ikke kort eller kontanter.
Vi køler gerne vinen for jer inden afhentning/ levering og vi tager gerne uåbnede flasker vin retur, hvis de er i en stand så de kan sælges til andre.
Der tages forbehold for fejl, ændringer og varer vi ikke kan få eller som er udgået.