Project Description
FESTMENU UD AF HUSET //
DEN STORE ØKOLOGISKE JULEFEST
Skafferiets julemenu er et nyfortolket bud på gode klassiske retter. Vi har lavet den med stor kærlighed til årstiden og videreudvikler traditionen med nye og spændende sammensætninger – med friskt, sprødt, sødt og surt i en skøn, julet sammenhæng. Og som altid er der masser af økologi og friske, lokale råvarer.
Vælg 2 retter: 325 kr/ kuvert (forret + hovedret / hovedret + dessert)
Vælg 3 retter: 385 kr/ kuvert (forret, hovedret og dessert)
Tilbydes til minimum 6 personer fra 17. november – 23. december 2025
.
Som noget nyt, tilbyder vi nu vin-menuer sammen med festmaden ud af huset.
Du kan se dem herunder eller kigge ind til os i Spisestuen og se vores Bottleshop med mange flere spændende vine!
FORRETTER
FORRET 1
Flødelegeret fiskesuppe med Ådal-ørred, æbler fra Felden Abildgaard, pastinakker og surdejscroutoner
FORRET 2
Filet af bæredygtigt fanget torsk med rødbede, ristet rugbrødscrumble, drænet yoghurt fra Naturmælk og frisk dild
FORRET 3
Hjemmelavet friskost med julesalat, kvæde, estragon og saltbagte mandler
FORRET 4
Hø-røget bryst af Mulard-and fra Gothenborg med julesalat, citrusfileter, saltristede valnødder og creme på æggeblommer
(tillægspris ved forret 4: 55 kr / kuvert – kan serveres som mellemret: 95 kr / kuvert)
Alle forretter serveres med:
Koldhævet og stenovnsbagt surdejsbrød af mel fra Kornby Mølle
°
Mayonnaise med friskhakkede krydderurter og piment d’espelette
HOVEDRETTER
HOVEDRET 1
Saltbagt knoldselleri i en syrlig glace med stegte kål og syltede svampe
°
Bagte løg og jordskokker med ristede hasselnødder og bergamotte
°
Vintersalater og frisk bladkål med ingrid-ærter, klementiner, regnbuegulerødder, granatæble, saltristede solsikkekerner og cremet dressing
HOVEDRET 2
Skinkesteg af gris fra Troldgården i en syrlig glace med rosa peber
°
Rødkål fra Sommergrønt, deluxe-syltet med bl.a. tørrede figner og portvin
°
Vintersalater og frisk bladkål med ingrid-ærter, klementiner, regnbuegulerødder, granatæble, saltristede solsikkekerner og cremet dressing
HOVEDRET 3
Grillet dansk okse i en marinade af confiteret hvidløg og rosmarin
°
Bagte løg og jordskokker med ristede hasselnødder og bergamotte
°
Vintersalater og frisk bladkål med ingrid-ærter, regnbuegulerødder, granatæble, saltristede solsikkekerner og cremet dressing
HOVEDRET 4
Vildskudt krondyr fra Klosterheden med flowersprouts og råsyltede tyttebær
°
Bagte løg og jordskokker med ristede hasselnødder og bergamotte
°
Portionstærte med svampe-stuvning
°
Vildtsauce med hårdtstegt krondyrhjerte, friske urter og finthakkede skalotteløg
(tillægspris ved hovedret 4: 95 kr / kuvert)
Alle hovedretter serveres med:
Sæsonens friske lokale grøntsager, bagt med urteolie
°
Ovnbagte kartofler med timian
DESSERTER
DESSERT 1
“Millefeuille” af chokolade-mousse, butterdej og tørret frugt i appelsinsirup, kanel og rom fra Enghaven
DESSERT 2
Skafferiets jule-klassiker: Perlerug-alamande med sensommerens henkogte opal-blommer fra Stine og Sørens have og knas med karamelliseret hvid chokolade
TILVALG
SNACKS
Krydderristede nødder med ‘ras el hanout’ – 15 kr / kuvert
°
Puffet flæskesvær af Troldgaarden-gris med hindbærstøv og piment d’espelette – 25 kr / kuvert
Vælg begge snacks: 35 kr / kuvert
MINI-RUGBRØD OG SMØR
Friskbagte kuvert-rugbrød og luftigt brunet smør med fermenteret citronskal og branket valle
25 kr / kuvert
BØRNEVENLIG SERVERING
Frikadeller, gnavegrønt og -frugt og pizzasnegl
155 kr / barn
Tilbydes til børn under 12 år.
Alternativt kan børnene også få samme menu som de voksne – til halv pris for halv størrelse menu.
JULE-SILD
Marinerede og stegte sild med rødløg, sennep og syltet gulerod
40 kr / kuvert
AND
Terrine af confiteret andelår med fennikelsalat, vinaigrette og saltede valnødder
55 kr / kuvert
EKSTRA KØD TIL HOVEDRETTEN 2 OG 3
Vælg grisen eller oksen fra ovenstående som supplement til det valgte kød
55 kr / kuvert
SAUCE TIL HOVEDRET 2
Lys sauce på en god fond med æblemost og syltede sennepskorn
50 kr / kuvert
SAUCE TIL HOVEDRET 3
Mørk og julet skysauce på en god fond og rødvin med gastric af honning og hjemmelavet eddike
50 kr / kuvert
OST
Ostebræt med 2 gode oste, lækkert hjemmesylt og knækbrød
75 kr / kuvert
NATMAD 1
Dagens gryderet med eller uden kød.
Med mættende garniture, salat, brød og dip.
95 kr / kuvert
NATMAD 2
Gourmet-hotdog med Slagtergaardens pølse og masser af hjemmelavet tilbehør
115 kr / kuvert (2 stk. pr. gæst)
NATMAD 3
Overdådigt udvalg af danske øko-oste og charcuteri fra Troldgården med surdejsbrød, hjemmesylt og safran-aioli
135 kr / kuvert
VINMENU 1
Hvidvin:
Pinot Grigio Anna, Delle Venezie, Italien 2022
(125 kr /flaske)
Rødvin:
Selección Especial, Piquito, Jumilla, Spanien 2020
(115 kr /flaske)
Vinmenu-pris for 2 flasker (hvidvin og rødvin):
200 kr (spar 40 kr)
VINMENU 2
Bobler:
Cava Cuvée Prestige Brut, Bella Mistala, Requena, Spanien
(125 kr /flaske)
Hvidvin:
Grillo DOC Sicilia, Cantine Amato, Italien 2022
(165 kr /flaske)
Rødvin:
Amplitude, Yvann & Co, Minervois, Frankrig 2020
(160 kr /flaske)