Vi har lige fået en masse små grønne tomater hjem fra det økologiske gartneri Sommergrønt, der ligger ved Hadsten. Vi har syltet dem, og om ca. 30 dage er de små krydrede lækkerier klar til at blive spist på f.eks. en god leverpostej-mad eller som tilbehør til kød.

Du kan også lave dine egne – det er nemt og lækkert:

Et glas fyldt med grønne tomater overhældes med en klassisk eddikelage. Alle tomaterne skal være dækket. Dernæst krydres med hele peberkorn, vanille (vi bruger tahiti-vanille), hvidløg, salt og stykker af ingefær. Derefter henkoges glasset for at opnå lang holdbarhed på op til mange måneder – efter ca. 30 dage er tomaterne klar til at blive spist.

Du kan prøve dig frem med en anden krydring – dette er vores yndlings, men kun fantasien sætter grænser.

Hvis ikke du har tomater i haven kan du være heldig at få de grønne ved Sommergrønt. Find dem her: www.sommergroent.dk

LÆS FLERE AF JONS KØKKENNOTER

SE ALLE KØKKENNOTER