Ali Chleh - foto af Michael Wulff/Favrskov Lokalavisen

Ali hilser på alle

Mange af jer kender vores chauffør og medhjælper Ali, som har arbejdet for os i snart to år. Favrskov Lokalavisen har lavet et langt interview med ham, og vi synes I skal læse med og lære ham lidt bedre at kende.

 ”Vi har jo brug for jer danskere til at lære jeres kultur og forstå, hvordan I tænker. Når vi får danske venner, så skaber det lidt ro i hovedet på os.” 33-årige Ali Chleh er en syrisk flygtning som kom til Danmark for snart tre år siden fra et krigshærget Syrien, hvor han indtil krigen brød ud var bilforhandler i en forstad til Damaskus. Han var en fremtrædende mand, som alle kendte i hjembyen.

I dag kender mange ham i Hinnerup, hvor han har job, er frivillig hos Røde Kors, hjælper til som tolk i lektiecafeerne i Favrskov, spiller fodbold med sine syriske landsmænd mod danske spillere i HOG – ”nogen gange vinder vi, nogen gang de” – og går i fitness-center.

”Fitness er nu kun for at møde nye mennesker,” siger han med et af de smil, som hele tiden dukker op i hans ansigt.

Ali har i dag fået sin familie bestående af kone og fire børn på 12, 9, 6 og 4 år herop til Danmark og Hinnerup. Hans kone går på VUC, mens han selv lærer det danske sprog gennem alle sine aktiviteter.

Læs hele interviewet af Michael Wulff i Favrskov Lokalavis her.

LÆS FLERE AF JONS KØKKENNOTER