Jazzfood #økofejring

Øko-fejring til jazzfood

SKAFFERIET VÆKKER OPSIGT MED JAZZFOOD 
Skafferiet i Hinnerup har med deres arrangement JazzFood vundet den landsdækkende #økofejring konkurrence. Konkurrencen er arrangeret af Fødevarestyrelsen, der med initiativet sætter fokus på økologi og muligheden for at restauranter, cafeer og kantiner kan opnå øko-certificering alt efter hvor meget økologi de bruger.
TAKE AWAY OG ØKOLOGI
Skafferiet er Favrskovs første takeaway-sted med sølvmærke, og deres arrangement samlede et par hundrede mennesker i solskin og hyggelig fredags-stemning på pladsen bag Skafferiet. Folk nød de små hapse-retter, spændende smagsprøver og live-musik, som Skafferiets Signe Bisgaard spillede sammen med lokale Andreas Kristensen på guitar. Og den lokale opbakning til arrangementet var stor. Der var boder med lokale- og hjemmelavede produkter, juice, vinsmagning, kaffe og kage. Den lokale kunstner Tove Ladefoged havde lavet en humoristisk dekoration af pladsen, hvor hun havde udstoppet cowboy-bukser med krydderurter, og således byggede hun bro mellem Skafferiets grønne profil og nabo-butikken Røde Kors. Og det er netop de mange samarbejder og involveringen af lokal-området, som har placeret Skafferiet som den ene af de tre vindere der blev fundet blandt 250 deltagere fra hele Danmark. Konkurrencen startede egentlig som en foto-konkurrence, men da arrangørerne skulle finde en vinder kunne de ikke undgå at bemærke de festlige billeder fra Hinnerup med hashtagget #økofejring. Der var ikke en enkelt vinder blandt billederne, men den gode stemning og arrangementets lokale involvering var ikke til at stå for. Derfor valgte Fødevarestyrelsen at præmiere Skafferiet og således ønske dem stort til lykke med deres sølvmærke og samtidig sige tak for et flot arrangement. 
Favrskov Posten har lavet en flot omtale af dagen og øko-fejrings prisen. Læs den her.

LÆS FLERE AF JONS KØKKENNOTER